Om Käthe

Steg 1-utbildad psykodynamisk psykoterapeut

Om Käthe

Med en bakgrund från arbeten inom vård och omsorg, begravningsbranschen och ledande positioner med personalansvar har min drivkraft alltid varit att hjälpa människor, både i vardagen och även i livets svåra stunder.

Under mitt arbetsliv upptäckte jag en röd tråd. Att hjälpa människor hitta sitt bästa jag var någonting som genomlyste allting. Jag har alltid och på olika sätt kunnat se olika personers möjligheter till utveckling. En allt större längtan efter att få hjälpa andra på ett djupare plan växte fram.

Jag märkte även att många människor naturligt vände sig till mig med frågor och problem. Detta väckte en nyfikenhet hos mig och jag ville vidareutveckla denna förmåga, vilket i sin tur ledde till att jag utbildade mig till samtalsterapeut.

Jag har en Steg1-utbildning i psykodynamisk psykoterapi från S:t Lukas utbildningsinstitut (idag Ersta Sköndal Bräcke högskola). Utbildningen kompletterar jag med många års erfarenhet av mina arbeten med människor, vilka kommer till nytta i min verksamhet.

Genom mitt tidigare arbete som begravningsentreprenör har jag stor erfarenhet av sorgearbete, vilket ofta anknyter till terapeutiskt arbete. Under 2021 har jag byggt på min kompetens med en formell utbildning till Certifierad sorgbearbetare via Svenska institutet för sorgbearbetning. Den ger mig ett ännu ett verktyg att kunna hjälpa dig som nyligen drabbats av sorg eller kanske bär på en gammal sorg som inte vill ge med sig. Sorgbearbetning erbjuds även till grupper, vilket kan vara användbart exempelvis vid dödsfall på en arbetsplats.

Detta kan du förvänta dig när du kommer till mig

Att gå i terapi innebär att möta sidor av sig själv som man inte klarar av att bearbeta på egen hand. Du som kommer till mig kommer att bli utmanad och ibland känna att du inte orkar, men du ska veta att jag finns där och ”bär” dig i de stunder då du känner så. Tillsammans kommer vi framåt och du kommer att få en större förståelse och en större acceptans till dig själv och de svårigheter du kom till mig med. Jag vill på bästa sätt hjälpa dig att hitta ditt bästa jag och vägar att komma till rätta med problem som hindrar dig i livet.

Genom terapiarbetet kommer du att kunna gå vidare med en annan självbild, en större förståelse för ditt sätt att vara och agera och med verktyg som gör det möjligt att hantera situationer som först kan kännas övermäktiga.

För att terapin ska fungera på bästa möjliga sätt lägger jag stor vikt vid att skapa en trygg miljö där du känner att du kan uttrycka dig fritt. Du möter mig i mina ombonade lokaler i centrala Norrtälje eller så kan vi mötas digitalt där du själv väljer en plats där du känner dig bekväm. Det enda du behöver är en digital enhet och en uppkoppling som klarar av videosamtal.

Jag har tystnadsplikt. Det du säger i våra samtal stannar hos mig.
Jag följer givetvis gällande riktlinjer för GDPR. Dina uppgifter är i trygga händer hos mig.

Kontakta mig

Fyll i formuläret, ring mig eller skicka ett e-postmeddelande om du har frågor eller önskar boka ett samtal.

Ring mig

070-523 82 45

Öppettider

Vänligen boka tid för samtal med hjälp av kontaktuppgifterna ovan.